Gerbiileille myös hamppua

Siivosin aamulla gerbiiliterran ja kuivikkeena niilläkin nyt pääasiallisesti hamppua. Sekoitin hieman purua ja aika paljon heinää joukkoon, toivottavasti tunneleiden teko onnistuu hyvin. Kumpikin kaivelivat ja sukeltelivat siivotussa terrassa aika paljon= jotenkin sain vaikutelman, että hamppu oli niiden mieleen 🙂 .

Molemmista pojista  oli ihan pakko ottaa myös muutamat kuvat.
Fasu painaa 107gr ja Jasu 102gr

Lisää gerbiilikuvia täällä

Kategoria(t): Gerbiilit. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Gerbiileille myös hamppua

 1. Lotte sanoo:

  moikka, onko sulla mitään kokemusta todella säikyistä gerbiileistä?

  • marintreenit sanoo:

   Ei (onneksi) ole, kaikki ovat olleet ihan käsiteltävissä. Jos gerbiilisi ovat todella säikkyjä: vähennä niiltä puruja ja piilopaikkoja, kuitenkin vähintään yksi mökki oltava. ÄLÄ yritä ottaa niitä kiinni, mutta pidä kättäsi usein terrassa ja tarjoa herkkuja. Lisäksi jos säikkyvät liikettäsi, niin puhele ääneen, ennenkuin kävelet terraa kohden/ohi: mulla ainakin kaikki ovat oppineet tuntemaan ääneni ja vaikka joskus joku on pyrähtänytkin karkuun, niin ääneni kuullessaan on tullut esille. Gerbiiliesi iästä ja taustoista riippuen on mahdollista, että mitään sylilemmikkiä et gerbiileistäsi saa, mutta kärsivällisellä ja rauhallisella käytöksella saat ne varmasti tottumaan sinuun. Tsemppiä!

   • Lotte sanoo:

    Okei koska mulle tuli yli viikko sitten kaksi gerbiiliä ( yksi musta ja toinen kullan harmaa) se musta ei oikeen välitä kun kävlen ohi mutta alussa kullan harmaa lähti heti pesämökkiin karkuun kun havaitsi liikettä. Ei se enään heti karkuun lähe mutta joskus kyllä joo..
    Molemmat ovat tullet käteeni ja pidän kättäni ainakin kerran päivässä siellä. Mutta ongelma on se että se kulan harmaa nukkuu todella paljon (molemmat 6kk), ja luulen että syy on ettei se uskalla tulla ulos kun se pelkää liikettä. Ja heti kun vaikka vaihdan vähän purujen paikkoja ja lisään vessapaperi rullan niin huomio menee heti siihen nakerteluun ja silloin se ei välitä yhtään liikkeistä. Oisko sulla mitään ehdotuksia mitä mun pitäis tehdä?
    Ja muuten voiko gerbiileille antaa vanhan kenkäboksin (nike)?
    Ja mikä olis hyvä paikka juoksuttaa gerbiilejä?

   • marintreenit sanoo:

    Aikaa ja malttia sit vaan. Anna lisää nakerreltavaa, kenkälaatikko on varma ihan hyvä ja kaikki muukin pahvi.

    Ei kannata mielestäni juoksuttaa, ennenkuin ovat kesyyntyneet kunnolla muutoin voi olla vaikea saada ne kiinni ;).

    Juoksutuspaikan pitää olla turvallinen, eli ei sähköjohtoja tai paikkoja mihin pääsee piiloon, etkä saa pois (hellan/jääkaapin taakse jne).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s