Mortti hoikistuu :)

Mortti, jonka elämäntehtävä on pienestä poikasesta asti ollut mitä ilmeisimmin syöminen, on vihdoin alkanut laihtua 🙂 . Rapunzelin herkkumix siirtyi vain Vilin ruoan jatkeeksi ja gerbiilit saavat gerbiilimixiä ja vain satunnaisesti herkkumixiä lisänä.  Lisäksi olen aiemmin lisännyt gerbiileille ruokaa kippoon tosi usein, mutta nyt olen odotellut, että ruokakupista on syöty myös niitä vähemmän maistuvia jyviä ja pellettejä ja systeemi toimii. Vertti painaa saman verran kuin viimeksi, eli 108gr, mutta Mortin paino 110gr (sehän on ollut 118 gr) ! Enää ei ole läskejä poikia 🙂 . Kasviksia annan saman verran kuin ennenkin, useita kertoja viikossa salaattia, tomaattia, omenaa, kesäkurpitsaa ym.

Vilin painoa ei tarvitse seurata – tai kyllä joka kerta siivouksen yhteydessä punnitsen kaikki, kun paino on melkein ainoa asia, mistä voi päätellä, onko pieni jyrsijä kunnossa tai ei. Mutta Vili on niin pieni ja hoikkakin, että se saa kyllä syödä ihan reippaasti. Tosin kyllä silläkin odottelen aikani, ennenkuin ruokakuppiin lisää uutta ruokaa.

Terrat on taas siivottu, kolme viikkoa on sopiva siivousväli, neljä viikkoa ehdoton maximi. Vilin pissanurkan siivoan kyllä viikottain, mutta sitäkään ei sen useammin tarvitse siivota 🙂

Kategoria(t): Gerbiilit, Syrkki. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s